Studii clinice

STUDIILE CLINICE se desfasoara pentru a evalua eficacitatea si siguranta unor noi tratamente medicamentoase. Inainte sa se aprobe folosirea unui medicament de catre publicul larg, trebuie sa se desfasoare aceste studii clinice, respectand cu constiinciozitate si strictete, regulile impuse de Agentia Nationala a Medicamentului si Comitetul National De Etica.
INTERCARDIODIAB a dezvoltat un departament dedicat în exclusivitate studiilor clinice care este pregătit să propună cele mai eficiente soluţii în domeniul serviciilor medicale de laborator clienţilor săi.

Centrul Medical INTERCARDIODIAB  înţelege importanţa testării eficienţei şi siguranţei tratamentului cu noile medicamente promovate de clienţii noştri. Suntem conştienţi de importanţa testării parametrilor biologici şi recunoaştem că toate componentele activităţii de laborator sunt cruciale pentru obţinerea unor rezultate corecte.

Abordarea noastră în ceea ce priveşte studiile clinice constă în furnizarea unor servicii complexe la nivelul întregii ţări ceea ce implică:

  • Protocoale standard de operare
  • Kituri complete de recoltare, inclusiv instrucţiuni privind condiţiile de recoltare şi transport ale probelor biologice asigurând şi garantând procesarea optimă a acestora
  • Analizoare automate, furnizate de marii producători în domeniu, ce conferă precizie şi rapiditate
  • Buletine de rezultate în format electronic
  • Suport permanent acordat investigatorilor pentru a respecta/urma toate cerinţele prevăzute în protocolul studiului clinic.

Importanta medicului de familie

Intentia noastra, a echipei INTERCARDIODIAB, este de a va incuraja sa discutati cu medicul de familie despre participarea dumneavoastra intr-un studiu clinic. El va recomanda participarea sau nu la studiu, in functie de starea dumneavoastra de sanatate si rationamentul lui medical. Medicul de familie v-a anuntat in scris despre participarea la un studiu clinic. Studiile clinice nu inlocuiesc serviciile de sanatate de care beneficiati pana acum, ci impreuna cu acestea contribuie la imbunatatirea sanatatii dumneavoastre. Fisele medicale si alte inregistrari vor ramane intotdeauna CONFIDENTIALE, dar pot fi aratate medicului de familie la cererea si cu consimtamantul dumneavoastra.

De ce sa particip la un studiu clinic condus de INTERCARDIODIAB?

Oamenii participa la studiile clinice din diverse motive:

  • Multe persoane sunt interesate sa primeasca ultimul, cel mai avansat tip de medicatie, cu mult inainte ca acesta sa apara in farmacii
  • Altii considera participarea intr-un studiu clinic ca pe o alternativa la tratamentul lor curent;
  • Studiile clinice ofera pacientilor oportunitatea unor examene medicale gratis, executate intr-o maniera foarte profesionala, ca si teste medicale speciale legate de studiul respectiv, si medicamentul investigat.

La ce sa ma astept, daca particip la un studiu clinic ?

Participarea propriu-zisa la studiu incepe dupa examinarea medicala si punerea diagnosticului. Veti primi explicatii complete atat verbale cat si scrise, despre beneficiile si riscurile pe care le implica participarea d-voastra la studiul respectiv. Apoi veti avea oportuniatea de a pune intrebari, de a discuta si clarifica toate aspectele legate de participarea dumneavoastra la studiul clinic, cu personalul medical implicat in studiu, cat si cu medicul dumneavoastra personal, daca doriti sa o faceti.

Dupa ce v-ati dat consimtamantul, informat, semnand si datand PERSONAL formularul respectiv, sunteti eligibil si veti beneficia de toate serviciile, care deriva din studiul clinic: examinare medicala, medicatie, teste de laborator si alte proceduri… GRATIS. In timpul studiului veti fi monitorizat cu strictete de personalul medical autorizat.