Servicii chirurgie vasculara

Specialitatea chirurgie vasculara se ocupa cu tratamentul bolilor vaselor sanguine, adica a arterelor si venelor. Arterele sunt vasele prin care sangele incarcat cu oxigen si substante nutritive este transportat spre toate celulele organismului. De aici sangele incarcat cu dioxid de carbon si substante toxice este apoi preluat de vene si dus in alte organe pentru eliminarea substantelor toxice, inima fiind pompa care asigura circulatia sangelui prin acest sisteme.

Patologia arteriala este reprezentata in principal de arteriopatia cronica obliteranta a membrelor inferioare. Aceasta boala apare ca urmare a actiunii concomitente asupra peretelui arterial a procesului de imbatranire si a unor factorilor externi (fumat, alimentatie bogata in grasimi) si este mai frecventa la sexul masculin.

Procesul natural de imbatranire a organismului face ca vasele organismului sa nu mai fie la fel de elastice, devenind rigide o data cu inaintarea in varsta. La acest proces mai contribuie si fumatul care, in asociere cu o alimentatie bogata in grasimi si un stil de viata sedentar, va determina aparitia de depozite de grasime in peretele arterial care cu timpul, prin acumulare vor conduce la formarea de obstacole care nu vor mai permite trecerea sangelui cu suferinta tuturor celulelor aflate sub acest obstacol. Zona cea mai afectata este reprezentata de arterele membrului inferior.

Simptomatologia acuzata de pacient este aparitia de dureri tip crampa musculara in muschii gambei care apar dupa mers la o distantanta care scade progresiv (scaderea acestei distante semnificand agravarea bolii) si care dispar in 1 – 2 minute dupa intreruperea efortului fizic (mers). Evolutia bolii duce la aparitia de leziuni la nivelul degetelor cu evolutie spre amputatie (deget, antepicior, gamba).

Depistarea bolii in stadii incipiente ofera mai multe alternative terapeutice (tratament medicamentos si ulterior chirurgical) si o evolutie mai buna pentru pacient.

Va oferim urmatoarele servicii:

  • Consultatii de specialitate
  • Recomandari terapeutice
  • Ecografie DOPPLER aorta abdominala
  • Ecografie DOPPLER artere carotide
  • Ecografie DOPPLER arteriala membru inferior/superior unilaterala
  • Ecografie DOPPLER arteriala membre inferioare/superioare bilateral
  • Ecografie DOPPLER vene membru inferior unilateral
  • Ecografie DOPPLER vene membru inferior bilateral

Consultatiile sunt oferite de:

Dr. Titus Constantin Ignatdr. Titus Ignat
Medic Specialist Chirurgie CardioVasculara