Servicii pediatrie

Pediatria este specialitatea medicala care se ocupa cu preventia, diagnosticarea si tratamentul afectiunilor pediatrice (nou-nascut pana la 18 ani). Specialiştii pediatri abordează personalizat patologia fiecărui caz, cu mai multă atenţie şi grijă, astfel încât examinarea să nu fie traumatică pentru copii şi colaborează îndeaproape cu medicii tuturor celorlalte sfere medicale: neonatologie, oftalmologie, gastroenterologie, nefrologie, alergologie, ortopedie şi traumatologie, psihiatrie sau psihologie.
Pediatria abordează şi problematica dezvoltării normale a copilului, diagnosticul precoce al afecţiunilor specifice şi metodele de prevenţie, alimentaţia în funcţie de grupa de vârstă din care face parte copilul, dezvoltarea psihosocială a copiilor, colaborarea cu părinţii acestora.

In scop diagnostic se pot efectua o gama larga de analize de laborator si investigatii imagistice, recomandate in cursul consultului de pediatrie.

Va oferim urmatoarele servicii:

  • monitorizarea dezvoltarii normale a copilului
  • recomandari privind alimentatia pe grupe de varsta (exemplu: sfaturi pentru tinerele mame privind alimentatia sugarului, diversificarea corecta)
  • servicii preventive (profilaxie boli de nutritie, vaccinari specifice, etc)
  • diagnosticarea si tratarea afectiunilor acute
  • monitorizarea afectiunilor cronice

Consultatiile sunt oferite de:

roxana-gireadaDr. Roxana Axinte
Medic specialist pediatrie