Servicii diabet si boli metabolice

INTERCARDIODIAB inseamna grija deosebita fata de pacient, atentia pe care i-o acordam permanent, dincolo de consultatie. Ne-am propus ca acest centru medical sa fie un loc in care pacientii sa gaseasca atat solutii medicale de inalta calitate, cat si intelegerea de care au nevoie.

Diabetul este o boala cronica caracterizata prin nivele ridicate ale glucozei  din sange (hiperglicemie). Diabetul apare atunci cand pancreasul nu produce insulina suficienta, sau cand organismul nu poate utiliza eficient insulina produsa. Insulina este un hormon produs de pancreas care ajuta celulele sa preia glucoza din sange si sa o transforme pentru producerea energiei. Deci, boala se declanseaza cand organismul nu are suficienta insulina sau nu poate folosi insulina pe care o are pentru transformarea glucozei in energie.

Diabetul Tip II (cunoscut si ca diabetul varstei adulte) este cea mai obisnuita forma de diabet. Persoanele cu diabet Tip II nu pot utiliza eficient insulina. Acestia pot adesea sa-si imbunatateasca starea numai cu modificari in stilul de viata. In multe cazuri, medicatia orala este necesara. Cateodata este nevoie de insulina.

Persoanele cu diabet Tip I produc foarte putina insulina sau deloc si au nevoie de injectii cu insulina pentru a supravietui. Este cel mai comun tip de diabet la copii si tineri.

Va oferim urmatoarele servicii:

  • Holter de Glicemie
  • Consultatii de specialitate diabet, obezitate si alte boli de nutritie
  • Determinari pentru indici de masa corporala si indici de grasime corporala
  • Program de dieta Reductalo

Consultatiile sunt oferite de:

dr. Gabriela Creteanu
Dr. GABRIELA ILEANA CRETEANU
Medic primar diabet, nutritie si boli metabolice
Doctor in medicina

elena-costea
Dr. ELENA COSTEA
Medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice
Dr. Oana Dogar
Dr. OANA DOGAR
Medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice

Aparaturadiabet_clip_image001

Sistemul iPro2 de monitorizare continuã a glicemiei (CGMS) va monitorizeaza, în mod automat, nivelul glicemiei din tesutul subcutanat (aflat imediat sub piele). Valorile glicemiei sunt mãsurate o data la cinci minute. Zilnic sunt fãcute pânã la 288 de mãsurãtori. CGMS stocheazã în memorie, toate aceste valori ale glicemiei timp de 3 zile.

Dupa ajungerea la cabinetul doctorului, datele vor fi transferate în computerul medicului. Computerul va imprima un raport zilnic al profilului glicemic. Doctorul va folosi aceste informatii pentru imbunatatirea tratamentului, precum si alte date pentru a identifica modificãrile glicemiei. Aceste informatii îi ajutã pe pacienti si pe medici, sã controleze mai bine diabetul.

 

Holter glicemie
holter-gliocemie-2