Nou la ICD

Servicii de neurochirurgie

Neurochirurgia este o ramură a chirurgiei care se ocupă de operațiile pe creier și pe măduva spinării. Operațiile pe creier sunt în general extrem de delicate și implică o serie fascinantă de tehnici, echipament și tehnologie sofisticată.
Neurochirurgia modernă tinde să se ocupe în special de leziuni tumorale sau posttraumatice, cerebrale (la cap) . Poate trata hemoragii cerebrale medulare, nervii periferici comprimați sau anomalii congenitale.
Aceste trăsături ale sistemului nervos fac ca neurochirurgii să fie deosebit de atenți în explorarea creierului pentru a depista sursa leziunii. Cu cât se află mai multe despre cazul respectiv înainte de executarea primei incizii cu atât răul va fi mai redus. În prealabil chirurgii pot căuta cea mai bună cale de ajunge la locul leziunii și de a aplica tratamentul. Astfel, stabilirea corectă a diagnosticului este deosebit de importantă pentru un tratament neurochirurgical de succes.

Fiind o ramură foarte tehnică și exactă a chirurgiei, neurochirurgia a beneficiat în mare măsură de două descoperiri. Acestea sunt: folosirea aparatelor pentru formarea de imagini și a scanerelor și dezvoltarea instrumentelor sofisticate pentru microchirurgie.
Cea mai delicată și provocatoare parte a muncii unui neurochirurg este operația p ecreier. După ce pătrunde în craniu neurochirurgul lucrează rapid și eficient pentru tratarea leziunilor. Vasele sanguine anormale sunt legate sau înlăturate. Hemoragiile sunt oprite. În cazul unei fracturi de craniu, fragmentele de os sunt îndepărtate sau lipite la loc iar țesutul de creier aflat dedesubt este examinat în vederea detectării eventualelor răni. Când o parte din craniu trebuie înlăturată sau a fost grav deteriorată, aceasta poate fi înlocuită cu plastic sau metale ușoare ca și titanul. Aceste plăcuțe sunt înșurubate în craniu de către neurochirurg iar fâșia de piele este cusută înapoi pentru a acoperi plăcuța.

Vă oferim următoarele servicii:
• Consultații de specialitate
• Recomandări terapeutice


Servicii Dermatologie – venerologie

Dermatologia este o ramură a medicinei care se ocupă de piele şi bolile sale.
Dermatologia urmăreşte explicarea, diagnosticarea, tratarea bolilor de piele necontagioase şi contagioase (infecţioase). Dermatologia acoperă şi domeniul bolilor venerice (care se transmit pe cale sexuală).

Un dermatolog are grijă atât de bolile pielii, în sensul cel mai larg, cât şi de unele probleme estetice ale pielii, scalpului, părului şi unghiilor. Pielea este un organ viu care constituie învelişul corpului. Funcţia pielii este de a asigura o protecţie împotriva agenţilor chimici şi fizici, întărită prin acţiunea keratinei şi a melaninei. Ea joacă un rol senzorial mulţumită receptorilor nervoşi microscopici, sensibili la pipăit, durere şi temperatură. Pielea mai intervine şi în termoreglare (menţinerea unei temperaturi interne constante) prin dilatarea vaselor sangvine cutanate şi prin evaporarea sudorii, ceea ce permite evacuarea unui exces de căldură. Din structura pielii fac parte şi numeroase glande: sudoripare – secretă sudoarea; sebacee – secretă sebumul sau grăsimea pielii ce formează o peliculă protectoare la suprafaţa pielii şi părului.

Vă oferim următoarele servicii:
Consultații de specialitate
Dermatoscopie
Excizii chirurgicale
Avulsie unghie

Mai multe detalii


Embolizarea fibromului uterin

Autor: dr. Mihai Jr. Creteanu , medic specialist radiologie interventionala

Ce este embolizarea uterină ?

Leiomiomul uterin ( fibromul uterin ) este o tumoară non-canceroasă ( benignă) ce se dezvoltă din stratul muscular al peretelui uterin . Localizarea , numărul și mărimea fibroamelor variază de la o femeie la alta . În general , este posibilă vizualizarea a 1-3 noduli cu dimensiuni ce variază între 10-150 mm .

Embolizarea fibroamelor uterine este o metodă modernă , minim invazivă și non-chirurgicală de terapie a fibroamelor uterine . Ea constă în blocarea vaselor de sânge ce alimentează fibroamele ( arterele uterine ) pentru a provoca devascularizarea și resorbția nodulilor ; ca urmare , uterul revine la dimensiuni normale , iar simptomatologia dispare .

Cine poate beneficia de această intervenție ?

Pentru orice metodă terapeutică , există o serie de indicații și contraindicații . În principiu , orice fibrom uterin , unic sau multiplu , indiferent de dimensiuni , poate fi tratat prin embolizare . Excepție fac fibroamele subseroase pediculate . Prezența unei infecții pelvine active sau alergia la iod sunt alte contraindicații .

Mai multe detalii